Over Nel

Nel Schippers

 

Als kind werd ik al aangetrokken tot andere culturen, exotische werelden.

In mijn klas zaten kinderen uit Indonesië, dat vond ik geweldig. Daar wilde ik alles van weten en daar wilde ik bij zijn. Na schooltijd kon je mij vaak bij deze meisjes vinden. Ook was ik niet weg te slaan bij de panfluit-, gitaar- en trommelklanken van Peruaanse straatmuzikanten. De prachtige Afrikaanse drummers met hun acrobatische dansers bij Safaripark Beekse Bergen waren onvergetelijk voor mij. Vanaf mijn 19e trok ik al veel de wereld in, startend in Maleisie en Zuid-Oost Azië.

Toen ik meer dan 20 jaar geleden djembé les nam kwam het cirkeltje weer rond. Hier werd ik zo blij van; dat samen spelen, die ritmes en vrijheid voelen, heerlijk vond ik het. Dit was pas energie, dit was échte team-spirit.

MOTTO

De uitspraak van Pippi Langkous past goed bij mij, 'ik heb 't nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'.

Ik hou van uitproberen, avontuur, van nieuwe paadjes fietsen. Ik smul van aanscherpen, bijleren en verbeteren. Ook van elkaar inspireren bij een grote pot thee met van die lekker knakkende pure chocolade. Ik ben gek op mensen blij maken en in hun kracht zetten. Van hup met de geit, uit de comfortzône!

DOORGEVEN

Dit fantastische gevoel met de djembé wilde ik doorgeven aan anderen. In 2001 begon ik met mijn eerste lesgroepje in onze woonkamer.

Ik vond het geweldig leuk om hun vaardigheid en plezier in het trommelen te zien groeien. Er kwamen meer groepen bij, kinderen en volwassenen. En ieder jaar organiseerden we een groot trommelfeest waar we met alle lesgroepen onze ingestudeerde nummers presenteerden. Daar lag de kiem van ons ‘netwerk’.

Vanaf 2004 ben ik met mijn djembe-maatje Corien naast de lessen ook steeds meer workshops gaan verzorgen. Ja dat gingen we doen! We gebruikten allemaal instrumenten die iedereen kan bespelen: grote Afrikaanse trommels, bellen en kalebas-shakers.

Workshops geven in een bedrijf vond ik helemaal te gek. Binnen no-time zagen we een afdeling veranderen in een swingend 'orkest', terwijl veel deelnemers nog nooit een muziekinstrument hadden vastgehouden.
Daarna kwamen er ook steeds meer scholen bij, voor iedere leeftijdsgroep verzonnen we een ander programma. Herkenden we op die gezichtjes ook onze eerste opwinding?

Het is inmiddels mijn doel om met muziek en ritme mensen in beweging te brengen. Hen daarbij ook spelenderwijs te inspireren, motiveren en ondersteunen het allerbeste uit zichzelf te halen en dát te laten zien. Je kernkwaliteit ontdekken en inzetten bij samenwerking.

EN DIE BANDS?

'Kun je ook een Afrikaans optreden verzorgen?' vroeg iemand van een bank mij in 2008.
Natuurlijk kon ik dat, want ik kende Oké al jarenlang van de workshops die we ieder jaar volgden. Via Oké leerde ik meer muzikanten kennen, en ook meer bands. Naast Afrikaans kwam ook de brassband, de sambagroep en de salsaband. Van het één kwam het ander en nu werken we allemaal samen.

Dagelijks geniet ik van alle contacten. Van het met jou bedenken wat jullie de optimale invulling is en ervaren dat we samen mensen blij maken.

Dus, kan ik je verder helpen?

TERUG NAAR OVER ONS

Contact

CHECK DATUM / PRIJS / MOGELIJKHEDEN / OFFERTE

Fijn dat je geinteresseerd bent. We helpen je graag verder.
Om de info optimaal aan te sluiten op je wensen vragen we om de onderstaande gegevens in te vullen. Dit kost je slechts 1 of 2 minuten.

Alvast hartelijk bedankt. Je kunt rekenen op een snelle reactie.