Over Nel

Nel Schippers aan conga's

Leuk dat je meer wilt weten

Hallo, ik ben Nel Schippers. Wil je de LinkedIN Quick scan van Nel of het hele verhaal?

In 2002 startte ik vanuit een bijzondere fase in mijn leven met Djembe Agogo.
Inmiddels help ik managers en leidinggevenden om hun team of event te 'energizen' zodat ze samen een verschil kunnen maken. Wil je weten hoe dat zo allemaal gegaan is?

Als kind werd ik al aangetrokken tot andere culturen, exotische werelden.
Op de basisschool kwam op een dag een nieuw meisje uit Indonesië bij mij in de klas. Ze had twee jongere zusjes en na schooltijd kon je mij vaak bij hen vinden. Zij waren speciaal, anders en ik wilde daarbij zijn.

Hun exotische accent, hun zachtaardigheid, hun mooie bruine huid, soepele en gracieuze bewegingen. Hun stralende lach met prachtige witte tanden, het pure, speciale gevoel wat ze mij gaven.
Voor mij waren zij een kadootje...

De wijde wereld in

Op middelbare school leeftijd was ik niet weg te slaan bij de panfluit-, gitaar- en trommelklanken van Peruaanse straatmuzikanten. Ook de krachtige Afrikaanse drummers met hun acrobatische dansers bij Safaripark Beekse Bergen maakten diepe indruk. Wat een energie en plezier spatte er vanaf. Dat dit bestond!

Geweldig, ik wilde de wijde wereld in. En ik ging, op mijn 19e. Voor de eerste keer vliegen, een prachtige reis samen met mijn vriendin Marianne van 17. We gingen 2 maanden naar Maleisie en Zuid-Oost Azië. Ieder jaar daarna werkte ik, vooral om weer te kunnen reizen.

Waarom djembe?

25 jaar geleden startte ik via via met djembé les en zo kwam het cirkeltje rond. Hier werd ik blij van; iedere week samen trommelen op zo'n prachtige djembe. Die ritmes en vrijheid voelen, de connectie met Afrika, heerlijk vond ik dat. Ik kwam daar helemaal tot leven. Dit was pas energie en wat klonk het lekker.
We maakten ook eigen arrangementen en speelden voor publiek. Vanaf de eerste les had ik direct een leuke klik met Corien Koning, ze woonde bij mij in de buurt. Dus we reden gezellig samen naar de lessen.

Crisis...

Na 18 jaar werken in diverse functies bij meerdere banken zegde ik mijn baan met leuke collega's op. Want tijdens een ziekteperiode van 2 weken realiseerde ik me steeds beter dat ik toch al langere tijd een belangrijke 'sparkle' miste. Ik wilde meer met mijn handen 'in het zand', meer doen met muziek en beweging.

Ik ging al snel djembe lessen geven, want het bedrijf waar mijn man Hans destijds werkte ging failliet... De eerste les-series met volwassenen waren gewoon in onze woonkamer. Het kinderspeelgoed lag iedere keer om de hoek, maar dat maakte niet uit.
Superleuk, dit was het helemaal. Na een jaar huurde ik 's avonds een ruimte en kwamen er ook kindergroepen bij. Mijn energie stroomde weer voluit en inmiddels hadden we ookvLes Femmes Toubabs opgericht, een 4 vrouws percussieband met meerstemmige zang.

Hoe Djembe Agogo ooit begonnen is?

De vriendschap en samenwerking met Corien stimuleerde ons daarna om grotere workshops aan te pakken. We kochten ieder 10 djembees, vulden elkaar goed aan en hadden wilde plannen. Corien had een gave gele batik van Afrikaanse dansers en wat spullen van haar reis. Zij was echt van het entertainment en ik meer van de muziek en de organisatie, optimale combi.

Op een dag werden we gevraagd voor een muziekdag op een basisschool in Valkenswaard. Daarna ook voor diverse overheden, zorginstellingen en bedrijven.
Ik herinner me de eerste workshop met 90 deelnemers op de 8e verdieping van een groot hotel in Amsterdam Zuidoost. We huurden samen een grote bus waar alle trommels en instrumenten in konden, een geluid installatie met headsets en Hoppa, daar gingen we! Super spannend om te doen maar wat was dit fantastisch.
Na diverse commerciële en leidinggevende functies (niet allemaal even succesvol, wel veel geleerd) had ik dus uiteindelijk van mijn hobby, de 'ritmische muziek', mijn beroep gemaakt.

Waar ik mijn tanden graag in zet?

Ik hou van uitproberen, avontuur, bergen beklimmen en nieuwe paadjes fietsen. En smul helemaal van aanscherpen, bijleren en mensen in hun kracht zetten. Ik blijf het tof vinden om mensen bij elkaar te brengen met muziek. Samen dat ritmische feestje bouwen en zien wat dit met deelnemers doet.

Helemaal supertof is het, om teamleiders te helpen aan zichtbare motivatie van hun team tijdens het werkoverleg. Met structurele ritmische energizers die ze zelf kunnen inzetten. Na 5 minuten 'trommelen' groeit namelijk ieders aanwezigheid en focus. En het leuke is: ritmische energizers kunnen overal, op je tafelblad, je benen, een notitieblok of prullenbak. Het beste zo'n 5-10 minuten voor je overleg of brainstormsessie.

Als je dit regelmatig doet gaat het steeds meer vanzelf en krijgt iedereen er echt lol in. Gewoon even lekker gek doen met z'n allen. Dit helpt enorm bij het overtuigender en slagvaardiger in de markt komen met je team.

De ene keer gaat het dus om ieders kernkwaliteit ontdekken en inzetten bij samenwerking. Een andere keer bouwen we in 30 minuten even dat heerlijk ritmische feestje. Binnen no-time zien we een afdeling of bedrijf dan veranderen in een gaaf swingend 'orkest' terwijl veel deelnemers nog nooit een muziekinstrument hebben vastgehouden. Leuker werk bestaat niet.

Wat mijn motto is?

Een uitspraak van Loesje: 'Werk vandaag aan je plezier'.

Vandaag is namelijk wat telt. Wij geven iedere dag wat wij in ons hebben aan klanten die ons werk waarderen. We helpen ze met teambuilding, ritmische energizers of optredens en samen plezier maken.

Na jaren van uitvoeringen op locatie regel ik nu vooral onze marketing en boekingen. Ik stel vragen en luister naar mensen. Ik wil weten wat voor jou belangrijk is. Waarom denk je dat wij jou kunnen helpen? Pas als er een match is gaan we samen verder. Dan maken we jou, je team of je hele bedrijf ook écht blij.

Ik geniet van het uitbouwen van onze contacten met fijne samenwerkingspartners. Dit zijn bv. eventbureau's, diverse zorgorganisaties, bedrijven en scholen die regelmatig Djembe Agogo activiteiten inzetten. We doen ons best voor next-level connecties. Dit werkt super goed, hier groeien en genieten we allemaal van.

En die bands?

'Kun je ook een Afrikaans optreden verzorgen?' vroeg iemand van een bank mij in 2008.

Natuurlijk kon ik dat, want ik kende Oké al jarenlang van de djembe workshops die we ieder jaar in hele vakantieweken bij hem volgden. Via Oké leerde ik meer muzikanten kennen, en ook meer bands. Naast de Afrikaanse percussiegroep ging ik ook optredens regelen met Brassband Agogo en dit is nu onze meest geboekte band.

Dagelijks geniet ik van alle contacten. Het meest van het met jou bedenken wat voor jullie team de beste oplossing of optimale invulling is. En dit dan samen gaan regelen. Ervaren dat jij en ik mensen blij maken.

Dus, kun je wel wat extra teamspirit gebruiken? Wat is jouw uitdaging? Hoe kan ik jou helpen?

Wil je Naar de vorige pagina ?

Vraag je vrijblijvende offerte aan

Vul onderstaande gegevens in en Nel Schippers van Djembe Agogo neemt telefonisch contact met je op om je wensen door te nemen. Je ontvangt daarna een passende offerte, vrijblijvend natuurlijk. Je zit nergens aan vast.

Heb je haast? Bel in dat geval direct 06 28 94 93 18