Waar krijg jij energie van?

Met Geen reacties

Waar krijg jij energie van?

Nel Schippers voor Teamspirit

door Nel Schippers

 

Energie krijgen is energie geven

Maar waar krijg jij energie van? Dit is een belangrijke vraag die je aan jezelf kunt stellen. Want als je weet waar jij energie van krijgt dan weet je ook hoe jij als teamcoach of manager je teamleden het beste energie kunt geven. Dat kan soms al door samen te zingen, iedereen in de zoom-meeting even te laten dansen met een grappig mutsje op het hoofd of door samen raadspelletjes te doen, maar ook op diverse andere manieren. Jij kiest een manier die bij jou past en bij de situatie of setting waarin jij je team extra wilt activeren.

Druk met veel

Je bent natuurlijk iedere dag al druk met allerlei verbeteringen. Met nadenken over volgende stappen. En dit lijkt allemaal super belangrijk. Maar toch is er één taak – de allerbelangrijkste – waar we nog niet in uitblinken maar die als basis nodig is. Namelijk: het creëren van échte teamspirit.

Waarom raken mensen ‘onderhuids’ gedemotiveerd?

Veel mensen doen hun werk, maar zeggen ja en doen nee. Komen afspraken regelmatig niet na of geven er een eigen draai aan. Meestal voelen ze geen eigenaarschap door te weinig uitdaging, doorgeschoten controlesystemen of ze connecten niet echt lekker met de manager. Gaan de mensen in jouw team al regelmatig ‘hangen’?

Teamspirit verbeteren

Iedere manager zou als belangrijkste taak moeten hebben: het beter maken van zijn medewerkers. Hen iedere dag helpen om sterker, autonomer, wijzer en gezonder te worden. En dit op een voor iedereen prettige manier.

Doelen halen vs voorbeeldrol

Vaak zijn de leidinggevenden echter vooral bezig met doelen halen, vergaderingen leiden, nieuwe projecten initiëren, problemen oplossen, het allemaal goed willen doen en ze voelen weerstand bij zoveel ‘onnodige’ extra focus op hun team. De teamleider denkt: ‘Zij moeten toch snappen dat ze het zelf moeten gaan doen, ik heb hier geen tijd voor’.

Dit levert al spanning op voor jou en er gebeurt nog steeds niets in je team. Die weerstand en druk helpen jou niet. Je blijft daarmee zelf op een punt staan waar je energie merkbaar de verkeerde kant op stroomt. Wat jouw team nodig heeft is iemand die het goede voorbeeld geeft en niet zomaar iemand. Deze voorbeeldrol hebben ze nodig van jou.

Jij bent nodig

Maar hoe dan?

Start zelf met uit jouw comfortzone komen. Ja dat is inderdaad spannend he? Maar ‘Feel the fear and do it anyway’. Dit is namelijk hoe het werkt, dit vertel jij ook aan anderen, gewoon voorbereiden, dan gaan aanpakken, doen. Iedere volgende keer gaat het beter en het wordt gaandeweg steeds leuker voor jullie allemaal. De energie gaat weer stromen en als vanzelf wil je hier allemaal meer van. Het samen-doen zet jullie weer op het juiste spoor. Samen successen delen, al zijn ze maar klein, maar wel echt met z’n allen! Zodra het helemaal loopt kun je dit weer overdragen maar het échte ‘aanzwengelen’ zal eerst vanuit jou moeten gebeuren.

Hoe ik dit weet?

Wij brengen met Djembe Agogo dagelijks sprankeling en energie in heel diverse bedrijven maar ook organisaties in zorg, onderwijs en overheid. Ik doe dit al meer dan 20 jaar en heb als geen ander geleerd om mezelf AAN te zetten en stap voor stap ontdekt wat wel en wat niet werkt in groepen. Ook, nee vooral, als het allemaal even niet zo gemakkelijk verliep. Maak gebruik van mijn ervaring. Ik help jou graag verder.

Bij KPN mochten wij bijvoorbeeld met Djembe Agogo voor Sabrina Giezen de teamspirit ‘boosten’ op hun kwartaalbijeenkomst. Startend vanuit chaos maakten we via een krachtige heart-beat de omslag naar samenspel. In een half uur danste iedereen al muziek makend door de ruimte.

Nu ook online energie beschikbaar!

Wij zijn de leukste energie-leverancier van Nederland. Doe hier je voordeel mee want nu is deze energie ook online verkrijgbaar voor teamcoaches, leidinggevenden en hun teams. Bereid je voor met de nieuwe training ‘Zet je team AAN’. Straks ventileer en enthousiasmeer jij je team met jullie eigen heart-beat ritme en veel plezier.

Alternatieven?

Waarom zou je hiervoor kiezen?

  • niets doen en aan blijven klooien is allemaal energie verliezen
  • steeds iets nieuws bedenken, losse eenmalige acties die je moet voorbereiden en uitleggen, vragen iedere keer veel aandacht en versnipperen juist energie. Ritme bundelt en verbindt.
  • je hebt niet meer nodig dan je lijf, tafels en stoelen. De vergaderruimte is dus genoeg en jij kunt dit gemakkelijk zelf leren.
  • iedereen kan meedoen en wordt blij van échte teamspirit in het overleg.
Ritmische-energizer-warming-up-met-klappen

Succesformule

Met onze ritmische energizer als micro-break (2-5 minuten) kies je voor de  bewezen Agogo succesformule. Connectie, plezier en ‘level-up‘ ontwikkeling voor je team. Je hoeft niet meer na te denken over de volgende stap. Die heb je namelijk al eerder van mij gekregen, geoefend en uitgetest in de trainingsgroep.


Voor wie is deze training?

  • teamleiders en teamcoaches
  • project-managers
  • afdelingsdirecteuren
  • trainers die een team weer overtuigd aan de gang willen krijgen
  • alle leiders die gewoon meer plezier en teamspirit willen brengen

Deze training is niet voor mensen die met de deur dicht hun afdeling runnen en management by email hanteren.

Maar wel: als je humor en speelsheid kunt gebruiken. Of wanneer je zelfkritiek soms wat zwaar aanvoelt. De training is positief met thematische diepgang én tegelijkertijd luchtig.

Wil je eerst nog wat checken?

Twijfel je of ritme wel jouw ding is? Of dat je zelf wel voldoende maat kunt houden? Kijk aan de rechterkant voor onze ritme-Quickscan.

Wil je even een voorproefje zien? Dat kun je hieronder opvragen via de knop ‘Zet je team AAN’. Je ontvangt dan via de bestelknop het GRATIS Stappenplan (PDF) met ook een indruk hoe het de eerste keer met jouw team zou kunnen gaan.

Wil je weten hoe ik je snel verder kan helpen?

Bekijk hier de nieuwe online training

Recente artikelen

Filmpje met reactie

Quickscan

Check in één minuut of jouw ritmische skills voldoende zijn om de ‘Zet je team AAN’ training tot een succes te maken.

Wie is Nel Schippers?

Nel Schippers (1959) is expert in percussie workshops, optredens en korte energizers. Ze woont met haar gezin in Veldhoven. Na haar studie aan de PABO in Eindhoven werkt zij eerst in het onderwijs als vervangster, daarna ruim 15 jaar bij de Rabobank als baliemedewerkster, hoofd servicegroepen en financieel adviseur. In 2001 neemt ze ontslag om haar passie te gaan volgen: percussie.

In 2002 start ze met Djembe Agogo en bouwt samenwerking op met de beste percussionisten uit Afrika, Brazilië en het Caribisch gebied. De combinatie van kwaliteit leveren, vernieuwing en speelsheid is een van haar succesfactoren.

In 2020 besluit ze haar kennis en vaardigheden te delen met leidinggevenden en volgt de training ‘Zet je team AAN’. Veel mensen hebben al leiderstrainingen en uitgebreide coaching gedaan, maar nog niet geleerd wat ze bij Nel kunnen leren: hun team zienderogen, structureel motiveren. Lees in deze blogs hoe je met ritme, plezier, saamhorigheidsgevoel en veerkracht vaker overwinningen gaat vieren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *