Teamenergie verhogen? Maak ze ‘eager for more!’

Met Geen reacties

Teamenergie verhogen? Maak ze ‘eager for more!’

Nel Schippers voor Teamspirit

door Nel Schippers

 

Hoe wil jij de teamenergie verhogen?

Uit mijn jarenlange ervaring in leidinggeven en van wat ik hoor van teamcoaches blijkt dat veel managers het lastig vinden om hun team te motiveren naar meer initiatief, vooral tijdens het teamoverleg.

Ik weet niet in welke setting jullie werken of bij elkaar komen. In een grote vrije ruimte of in een vergadersetting met veel tafels en stoelen? Voor veel teams is dit laatste het geval.

Wat is er mogelijk in jouw setting?

Soms hoor je dan over team-energizers die bestaan uit vreemde raadsels, moppen tappen of een mini quiz. Maar beter haal je ze natuurlijk even uit het hoofd en breng je ze echt in beweging. Dit kan zelfs op de vergaderstoelen. Welke middelen gebruik jij nu om te voorkomen dat ze in de hangstand glijden tijdens jouw motivational talk? Werkt dit structureel?

De laatste tijd zien we steeds meer losse variaties om een andere energie in de groep te brengen. Bijvoorbeeld overgooien met een balletje en tegelijkertijd een idee inbrengen, de ‘zip’ (die vind ik wel het leukst van allemaal) of andere praktische werkvormen zoals breakout rooms, padlets, snelle rek- en strekoefeneningen en ja ze werken, ook online thuis.

Maar in jullie vergaderruimte wil je liefst iets sprankelends wat je zittend aan de tafels kunt doen. Iets met beweging wat jullie als groep ook direct dichter bij elkaar brengt. Het blijft echter lastig om je mensen met losse spelletjes extra te motiveren om beter samen te werken. En daar is nu iets voor.

Wil jij ook waardering en focus brengen?

Veel leiders willen hun team naast de ontspanning ook even hun waardering laten voelen in een gezamenlijke activiteit, op een manier die lollig is en even ‘binnenkomt’ voor iedereen.

Wat is dan de juiste energizer die ervoor zorgt dat ze het juiste plezier en gepaste waardering ervaren maar daarna ook nog beter focussen? Want je wilt dat ze allemaal actief blijven bijdragen in het overleg toch?

 

Of wil je nog iets meer?

Deze vraag heb ik veel managers gesteld, “Wat is nou het aller-belangrijkste wat jij wilt van je team?” en vaak kwam dan als antwoord: minder hangen, meer ‘drive’, meer doorpakken als ze groen licht krijgen, initiatief, zichtbare motivatie, échte teamspirit!

Ja door al die beeldschermen krijg je waarschijnlijk vaak een ‘hangende’ indruk van je team. Veel van wat ze doen gebeurt in die schermen, en het entertainment is dan maar één knopje weg van waar je bent.

Daarom is het steeds belangrijker om in het wekelijkse (live / online / hybride) teamoverleg meer in actie te komen en daarin te connecten, plezier te hebben. Op een speelse manier die mogelijk is in deze ruimte en die ook de samenwerking stimuleert.

Ritmische-energizer-warming-up-met-klappen

 

Zet je team AAN

In mijn online ‘Zet je team AAN’ training sta ik klaar om jou te helpen met mijn Agogo succesformule. Dan ga je straks letterlijk samen aan de slag. Je leert de stappen online, met meerdere mogelijkheden voor vragen, feedback en extra tips zodat jij het met gemak kunt uitvoeren. Gewoon in jullie overlegruimte, zittend aan de tafels.

Ritmische energizers hebben direct een vrolijk verbindend effect. Ze werken op een dieper laagje in de groepsconnectie van iedere deelnemer. Dit versterkt teams, ze kunnen elkaar straks beter ‘hebben’ want het verbetert hun loyaliteit, onderling en naar jullie hele organisatie.

Hoe ziet dit er uit als de training klaar is?

Dan ben je al een stuk verder. Je team kan het overleg zelf AAN zetten. Ze scanderen regelmatig wat ze willen bereiken en staan ook weleens ritmisch te rappen, ze moedigen anderen aan. Ze kloppen en slaan elkaar blij op de schouders. Regelmatig zie je enthousiaste duimen omhoog steken. Door heel je team en bedrijf golft een frisse, positieve vibe die iedereen aantrekkelijker maakt.

En straks is jouw klap of fingerknip al genoeg om ze allemaal tegelijk op te laten veren.

Groeiformule

Leer naast de diverse bestaande praat-, rek-, gek- en strek-energizers nu dus deze speciale groeiformule. Namelijk hoe je aan je vergadertafel met ritme en samen muziek maken de basis legt voor échte teamspirit. Met praktische koppelingen naar interessante werkthema’s, de metafoor van ‘het swingende orkest’ naar samenwerking is alom bekend.

En deze succesformule kun jij als teamleider ook weer door-leren aan je mensen. Maar jíj́ gaat er mee starten. Jij hebt de voorbeeldrol en stapt het eerste uit je comfortzone. Zo help je hen namelijk ook om hetzelfde te doen.

Teamritme scoort

Het effect van deze opbouwformule met ritmische energizers is ongekend omdat iedereen op zijn eigen manier telkens bijdraagt aan een uniek gezamenlijk geluid. Vooral het plezier onderweg is de smeerolie, dit zijn jouw stortingen op de emotionele bankrekening van je collega’s, maar het resultaat is natuurlijk ook een reden om de lat telkens een stukje hoger te leggen. Je team wordt er fris en (op een leuke manier) gretig van. En hierdoor gaan jullie steeds meer successen vieren.

Bedrijfsenergizer met bodypercussie breed

 

Eager for More? – Gretig naar meer?

Er is energie genoeg. Je hoeft alleen maar te weten hoe je de gretigheid naar die teamconnectie en naar samen scoren op kunt trommelen. Het is niet moeilijk, wel belangrijk om alles op de juiste manier en in de juiste volgorde te doen, het stappenplan te volgen.

Ga hier dus niet iemand voor inhuren, leer dit zelf, want energizen en inspireren van je hele team is natuurlijk de hoofdtaak van iedere leidinggevende. En dit is wat je als leider zelf duurzaam wilt inzetten toch?

Ritme werkt fantastisch, direct effect. Veel variatie mogelijk in volume, kadans, tempo. En iedereen draagt op zijn eigen wijze bij. In de training leer je wat bij jou past en waar jouw mensen ook op zullen aanslaan.

Je kernkwaliteiten inzetten

Maak gebruik van mijn unieke ervaringen en inzichten om jouw kernkwaliteiten optimaal in te zetten. Deze wijsheid heb ik in de laatste 20 jaar met veel plezier verzameld. Op nagenoeg iedere pagina van de website lees je testimonials van onze klanten en op Google onze meer dan 200 reviews.

Heb je vragen of wil je meer concrete info kijk dan aan de rechterkant en vul je naam en mailadres in voor een kennismakingsgesprek. We maken dan een belafspraak of we doen het via Zoom. Je krijgt dan een gratis strategiegesprek van een half uur.

Eager for more?

Is dit mogelijk?

Ja

Is het moeilijk?

Nee

Moet je het even leren?

Ja

Kost het veel tijd?

Nee
Heb je dit al eens gedaan met je team?
Nee
Activeert het je team en draagt iedereen bij?
Ja

Enthousiasmeert dit je team?

Ja

Is iedereen straks op tijd aanwezig op je overleg?

Ja

Heb je gegarandeerd succes?

Ja
Teamspirit voor de teamcoach trainingen

Wil je weten hoe ik je verder kan helpen?

Bekijk de nieuwe online training

Filmpje met reactie

Quickscan

Check even of jouw ritmische skills voldoende zijn om de ‘Zet je team AAN’ training tot een succes te maken.

Wie is Nel Schippers?

Nel Schippers (1959) is expert in percussie workshops, optredens en korte energizers. Ze woont met haar gezin in Veldhoven. Na haar studie aan de PABO in Eindhoven werkt zij eerst in het onderwijs als vervangster, daarna ruim 15 jaar bij de Rabobank als baliemedewerkster, hoofd servicegroepen en financieel adviseur. In 2001 neemt ze ontslag om haar passie te gaan volgen: percussie.

In 2002 start ze met Djembe Agogo en bouwt samenwerking op met de beste percussionisten uit Afrika, Brazilië en het Caribisch gebied. De combinatie van kwaliteit leveren, vernieuwing en speelsheid is een van haar succesfactoren.

In 2020 besluit ze haar kennis en vaardigheden te delen met leidinggevenden en volgt de training ‘Zet je team AAN’. Veel mensen hebben al leiderstrainingen en uitgebreide coaching gedaan, maar nog niet geleerd wat ze bij Nel kunnen leren: hun team zienderogen, structureel motiveren. Lees in deze blogs hoe je met ritme, plezier, saamhorigheidsgevoel en veerkracht vaker overwinningen gaat vieren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *