Het per-ongelukke-bij-effect van je team AAN zetten?

Met Geen reacties

Het per-ongelukke-bij-effect van je team AAN zetten?

Nel Schippers voor Teamspirit

door Nel Schippers

Is het stimuleren en zichtbaar motiveren van jouw team ook steeds meer een uitdaging?

Tijd steken in de relatie met je medewerkers en plezierige momenten delen is nu lastig. Maar juist dát delen schept altijd een betere band; vooral iets samen doen en even lol hebben. Op Zoom of Teams blijft op elkaar reageren wel een onhandig dingetje, contact lijkt meer inspanning te kosten. Maar hé, ook voor corona was het natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het wekelijkse teamoverleg spatte echt niet altijd van energie, betrokkenheid en plezier. Soms verre van.

Probeer jij de motivatie altijd met praten, vragen stellen en overtuigen te realiseren? Dat valt niet mee denk ik. Je team hoort jou al zoveel beweren, vragen en uitleggen. Om ze echt zichtbaar enthousiast te krijgen, op het puntje van hun stoel vraagt vaak iets anders. Ze willen namelijk JOU zien.

Mijn AAN knop

Ik geef toe, ik moet ook altijd even mijn AAN knop indrukken en uit mijn comfortzone stappen gaat bepaald niet vanzelf. Het is namelijk altijd extra gedoe, iets ‘anders dan anders’ dus toch ook spannend en soms ineens de twijfel van ‘misschien schat ik iets wel verkeerd in’. Voor jou als leider herkenbaar? Want wat als het niet lukt en je straks afgaat als een gieter? Nemen ze je dan nog serieus? Je weet best dat er meer lef nodig is van jouw kant maar de risico’s… je blijft maar doen wat je deed, blijft zoeken en je team raakt van ‘tam’ via gedemotiveerd nu ook gefrustreerd. Want jij ‘doet’ niks.

nothing happens

Meer gretigheid?

Ga IETS DOEN wat bij jou past. Laat jezelf zien als leider, neem die voorbeeldrol, kruip uit je schulp, geef energie en lach er om als iets even misgaat. Maak het leuk. Maak er een feestje van als jullie bij elkaar komen. Als je er ‘inzit’ wil je vaak niet meer stoppen. Kies voor meer vertrouwen in elkaar, het delen van initiatieven en geniet zichtbaar meer van elkaars gretigheid en plezier. Want hier wil iedereen wel meer van!

Aanzwengelen

Nu hoef jij gelukkig ook niet altijd de aller lolligste te zijn, maar als leidinggevende ben je wel de ultieme aan-zwengelaar om je team AAN te zetten, om ze te enthousiasmeren. En zoals Joe Biden zei in zijn inauguratie speech: “to lead not by your example of power, but by the power of your example’. Een nieuwe wind die aanzwelt, ik voelde het ook bij Amanda Gorman die ons allemaal steunde om ‘er te zijn voor elkaar’ met: “There’s always light as long as we are brave enough to see it, as long as we are brave enough to BE it”. Onze voorbeeldrol als leider is de basis van verandering.

ceremony

De wind komt nu uit wisselende richtingen, dat ervaren we ook. Maar mooi hoe zij er bij de inauguratie allemaal niet bescheiden, maar juist voluit stonden met “give it your ALL!” Daar zijn bij ieder van hen al meer acties aan vooraf gegaan. Dat ze ooit op zo’n podium zouden staan hadden zij waarschijnlijk nooit gedacht toen ze begonnen.

Give it your All

Dit soort lef, hier hou ik enorm van. Ook op kleine schaal, dichter bij huis, in actie komen. Dus wil jij verandering in je team, meer zichtbare motivatie, enthousiasme en plezier? Dat ze uit hun comfort-zone stappen? Geef dan zelf het voorbeeld door uit jouw comfort-zone te komen. Laat jezelf zien, met jouw grootste enthousiasme, jouw grootste plezier. Ga samen IETS tofs doen waarmee jij in beweging komt en connect op een vrolijke manier. Breng met IETS plezier in je team en help ze om te groeien in samenspel en scoren.

Kun je ook motiveren vanuit minder communiceren?

Jazeker, soms is minder ‘praten’ zelfs dé oplossing. Dan kies je juist voor actie en plezier in plaats van ‘veilig communiceren’.

  • samen doen in plaats van ‘stuur me maar een mail met jouw idee’
  • vanuit plezier met zijn allen in plaats van ‘vooruitzicht op een mo-ge-lij-ke bonus’ met ‘meer info in de mail’
  • ga oefenen met iets leuks in onderlinge afstemming met het hele team in plaats van risico’s-afdekken, subgroepjes met eigen agenda’s en waakzaam-zijn-naar-elkaar of ‘stuur toch maar even een mail’…

Hoe komen jullie weer in het vrije, vrolijke, voedende stuk van jullie interactie?

Samen muziek maken is geweldig om weer leven in de brouwerij te brengen. Je ervaart in no-time actie en plezier. Keep it simple, met de ‘heart-beat’ basisritmes kan iedereen meedoen. Heb jij wel iets met muziek? Lijkt het je leuk om de basis van tafeltrommelen met heart-beat te combineren? Je motiveert je team dan vanuit vertrouwen naar connectie, samen de essentie ‘pakken’. Om van elkaar te merken dat je belangrijk bent en er bij hoort, op een vrolijke manier waardering te geven en erkenning te krijgen? Om samen meer successen te vieren.

Ken jij het per-ongelukke-bij-effect van motiveren via ritme?

Ja wat zou dat zijn he? Trommelen geeft soms opwinding maar ook vaak rust, kadans. Een soort van essentie vanuit vertrouwen omdat het steeds maar doorgaat. Voor motiveren gebruik ik de heart-beat gecombineerd met vrolijkheid en verrassing. Weet je wat het effect is van ritmes oefenen en hier met een groep regelmatig kort mee bezig zijn? Dat is een saamhorigheidsgevoel, dé smeerolie voor ieder team. Een extra effect is dat iedereen er steeds beter in wordt en dat het steeds meer vanzelf gaat. Dat jullie meer verzinnen en zo enthousiast zijn dat het helemaal jullie eigen ding wordt. Ja dat risico zit er ook in, niet meer willen stoppen. Bij mij ging dat ook nagenoeg vanzelf.

En wat is het leukste?

Het allerleukste bij-effect is toch die gezamenlijke lol, weet je waarom? Omdat het meestal niet direct goed gaat en je hersenen af en toe gewoon even in de knoop raken. Ja bij iedereen. Een geweldige manier om samen te ervaren dat foutjes maken mag en dat je dit ook luchtig kunt houden. Om kleine successtappen in het team uit te lichten en enthousiasme te laten groeien.

Een leuk én handig bij-effect is dat jouw mensen voortaan aan je lippen hangen omdat ze voelen dat het echt is en dat ze hier niks meer van willen missen. Leer hoe jij op precies de juiste manier, in precies de juiste volgorde en met precies de juiste opbouw iedere keer een succes maakt van het wekelijkse overleg. Groepen activeren blijft dan jouw levenslange talent. Het per-ongelukke-bij-effect daarvan kan zijn dat iedereen voortaan alleen nog jou wil hebben voor de job…

teamspirit

Laat plezier, ruimte en vindingrijkheid groeien.

Ritmische energizers zorgen voor echte teamspirit en dit geeft jullie iedere dag meer kracht. Soms betekent dit durf gaan kweken in een ‘angst-cultuur’. Ook hierin kunnen we helpen. Zet iedere stap op het juiste moment en op de juiste manier.

Is dit mogelijk?
Ja
Is het moeilijk?
Nee
Moet je het even leren?
Ja
Kost het veel tijd?
Nee
Heb je dit al eens gedaan met je team?
Nee
Activeert het je team en draagt iedereen bij?
Ja
Enthousiasmeert dit je team?
Ja
Is iedereen straks op tijd aanwezig op je overleg?
Ja
Heb je gegarandeerd succes?
Ja
Teamspirit voor de teamcoach trainingen

Wil je weten hoe ik je verder kan helpen?

Bekijk de nieuwe online training

Recente artikelen

Filmpje met reactie

Vraag hier voor een indruk het GRATIS startscript (PDF) aan en zie hoe je de eerste keer je team AAN zet

Wie is Nel Schippers?

Nel Schippers (1959) is expert in percussie workshops, optredens en korte energizers. Ze woont met haar gezin in Veldhoven. Na haar studie aan de PABO in Eindhoven werkt zij eerst in het onderwijs als vervangster, daarna ruim 15 jaar bij de Rabobank als baliemedewerkster, hoofd servicegroepen en financieel adviseur. In 2001 neemt ze ontslag om haar passie te gaan volgen: percussie.

In 2002 start ze met Djembe Agogo en bouwt samenwerking op met de beste percussionisten uit Afrika, Brazilië en het Caribisch gebied. De combinatie van kwaliteit leveren, vernieuwing en speelsheid is een van haar succesfactoren.

In 2020 besluit ze haar kennis en vaardigheden te delen met leidinggevenden en volgt de training ‘Zet je team AAN’. Veel mensen hebben al leiderstrainingen en uitgebreide coaching gedaan, maar nog niet geleerd wat ze bij Nel kunnen leren: hun team zienderogen, structureel motiveren. Lees in deze blogs hoe je met ritme, plezier, saamhorigheidsgevoel en veerkracht vaker overwinningen gaat vieren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *